Χειρουργός που υπέφερε από κατάθλιψη σκότωσε τα δυο ανήλικα παιδιά του «για να μην υποφέρουν όπως αυτός»


Χειρουργός που υπέφερε από κατάθλιψη σκότωσε τα δυο ανήλικα παιδιά του «για να μην υποφέρουν όπως αυτός»

Ένας χειρουργός, ο 36χρονος Δρ Christopher Dawson, αφού σκότωσε τα δύο του παιδιά, την 5χρονη κόρη του Aubrey και τον 9χρονο γιο του Luke, στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Όπως λέγεται, ο χειρουργός έπασχε από κατάθλιψη και ήταν εθισμένος σε ουσίες.

Ο λόγος που προέβη σε αυτή την τραγική κι αιματηρή πράξη ήταν, γιατί φοβήθηκε ότι τα παιδιά του μεγαλώνοντας θα είχαν τα ίδια ακριβώς προβλήματα ψυχικής υγείας. Βέβαια, στην τραγική αυτή πράξη αυτή τον ώθησαν κι άλλα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια.


Η τραγική μητέρα των παιδιών, η Rachel Dawson, βρήκε και τα τρία νεκρά σώματα νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στο σπίτι τους στο Ντάλλας του Τέξας. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, η οποία όταν κατέφτασε διαπίστωσε πως ο παιδοκτόνος, αφού πρώτα πυροβόλησε την 5χρονη κόρη του στο κεφάλι και μετά τον 9χρονο γιο του στο κεφάλι και στον κορμό, στη συνέχεια γύρισε το όπλο προς τον εαυτό του.


Οι γείτονες περιγράφουν τον 36χρονο χειρουργό και παιδοκτόνο, ως έναν αγαπητό άνθρωπο κι αφοσιωμένο πατέρα που περνούσε πολύ χρόνο με τα παιδιά του και τα φρόντιζε. Όπως αναφέρει κι ένας γείτονας και φίλος του, που γνώριζε τα ψυχολογικά του προβλήματα, φοβόταν πάρα πολύ για τα παιδιά του μήπως διαμορφωθούν κι αυτά με ανάλογες ψυχικές νόσους.


Οι δύο σύζυγοι είχαν και κάποια άλλα προβλήματα μεταξύ τους, στα οποία όμως δεν επέτρεπαν να επηρεάσουν τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Τα παιδιά και η δουλειά του ήταν πάνω απ’ όλα και γι’ αυτό ο Dawson, όταν τα ψυχικά του προβλήματα και το άγχος άρχισαν να επιδεινώνονται, ξεκίνησε μια ειδική θεραπεία με φάρμακα. Δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου εθίστηκε σε αυτά.


Όπως ανέφερε ένας ακόμη γείτονας, η οικογένεια είχε μετακομίσει πρόσφατα στην περιοχή κι αρχικά νόμιζε ότι ήταν φυσιολογικοί. Στην πορεία όμως διαπίστωνε ότι υπήρχαν «προειδοποιητικά σημάδια» που προμήνυαν κάτι τραγικό, αλλά όχι τόσο όσο αυτό το αιματηρό συμβάν.



Ο 9χρονος Luke ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια, ήταν αθλητής του μπάσκετ, του μπέιζμπολ και ποδοσφαιριστής. Οι φίλοι του λένε πως ήταν ατρόμητος και διέθετε μια χαρισματική προσωπικότητα. Η 5χρονη αδερφούλα του Aubrey, έπαιζε συνέχεια με τα κουζινικά παιχνίδια της κι ονειρευόταν μια μέρα, όταν θα μεγαλώσει, να γίνει νοσοκόμα όπως η μητέρα της.


Ήταν και τα δύο πολύ χαρούμενα και περίμεναν πως και πως τα Χριστούγεννα, που ήταν η αγαπημένη τους γιορτή. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν…

Κηδεύτηκαν μαζί την ίδια ώρα, ενώ ο πατέρας τους και παιδοκτόνος χωριστά, δυο ώρες αργότερα.


Σχόλια